Dokončili jste 0% tohoto průzkumu.
Upozornění: Ve svém prohlížeči máte zakázané spouštění JavaScriptu. Může se tedy stát, že nebudete moci odpovědět na všechny otázky. Prosím zkontrolujte a případně změňte nastavení svého prohlížeče.

Dotazník o zkušenostech se sexismem v Pirátské Straně

Setkal či setkala ses při svých aktivitách uvnitř Pirátské strany s chováním, které vychází ze sexismu?

Jakékoli chování, které ze sexismu vychází:

• automatické delegování psaní zápisu a starost o občerstvení či místnost na poradách ženám,

• nemožnost zapojit se do diskuse či časté skákání do řeči, pokud osoba dostane slovo,

• “kradení” nápadů poté, co jsou na poradě proneseny ženou či jinou marginalizovanou osobou a odignorovány,

• snižování hodnoty či přínosu druhé osoby např. za pomoci zdrobnělin, které evokují nezralost a nekompetentnost (“Aničko, zlatíčko”, “naše děvčata”),

• sexistické vtipy, narážky či komentáře,

• označování osoby usilující o genderovou rovnost jako představitele či představitelku extrémní ideologie (militantní feminismus),

• bagatelizace životní zkušenosti druhých (“nikdy jsem nebyl svědkem toho, že by někdo v MHD ženu osahával, takže se to neděje často”)

• sekundární viktimizace obětí sexualizovaného násilí (“mohla si za to sama”) etc.

není v pořádku a neměli bychom jej tolerovat. Se sexismem jsou spojeny také projevy sexualizovaného násilí jako je sexuální obtěžování, znásilnění apod.

Budeme velice vděčné a vděční, pokud s námi budeš sdílet svoji zkušenost. Po shromáždění dostatečného počtu výpovědí provedeme jejich analýzu za účelem identifikace systémových a opakujících se vzorců. Následně analýzu použijeme jako podklad pro ombudsmanku genderový audit či jako souhrn argumentů pro ty, kteří tvrdí, že podobné situace ve straně nenastávají či nastávají pouze ojediněle.

Dotazník je zcela anonymní, žádné konkrétní příběhy ani jména sdílet či zveřejňovat nebudeme.

Průzkum obsahuje 13 otázek.
Tento průzkum je anonymní.

Záznam odpovědí průzkumu neobsahuje žádné identifikační údaje o vás s výjimkou otázek obsažených v průzkumu, které se na údaje explicitně dotazují.

Pokud jste pro přístup k tomuto průzkumu použili zaslaný přístupový kód, ujišťujeme vás, že tento kód, e-mail ani Vaše jméno nebudou propojeny s vašimi odpověďmi. Kód s mailem a jménem je ukládán do samostatné databáze a je k němu ozději připojena pouze nedatovaná informace, jestli jste se tohoto průzkumu zúčastnili. Neexistuje způsob, jak zpětně spárovat kód a e-mail respondenta s odpověďmi v průzkumu.